SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

POVODOM KUPOVINE VEĆINSKOG PAKETA AKCIJA OSIGURAVAJUĆEG DRUŠTVA »SWISS OSIGURANJE« A.D. PODGORICA OD STRANE »GRAZER WECHSELSEITIGE VERSICHERUNG AG«

»Grazer Wechselseitige Versicherung AG« (»GRAWE«), koji je već aktivan u Crnoj Gori kroz svoju kompaniju »Grawe Osiguranje« A.D. Podgorica je preuzeo 94,6% akcija Swiss Osiguranja.

Osiguravajuće društvo »Swiss Osiguranje« A.D. Podgorica je u prethodnoj godini ostvarilo premiju u iznosu od 6,6 miliona eura i tržišni udio od 6,97%, pa se može konstatovati da je u 2019. godini ostvaren dobar poslovni rezultat. Putem kupovine, »GRAWE« namjerava da uđe na tržište neživotnog osiguranja i ojača svoju poziciju na crnogorskom tržištu. Sa premijom od približno 7,1 miliona eura u 2019. godini, »GRAWE« Podgorica ima tržišno učešće od 7,47%. Benefiti koji proizilaze iz sinergijskih efekata i koji su povezani sa kupovinom »Swiss Osiguranja«, obećavaju dalje jačanje tržišne pozicije GRAWE-a.

»Veoma smo srećni što možemo poželjeti dobrodošlicu zaposlenima Swiss Osiguranja u našu GRAWE-porodicu!«, izjavio je Klaus Scheitgel, Izvršni direktor »GRAWE«-a, i dodao: »Zajedno garantujemo najbolju moguću brigu o klijentima »Swiss Osiguranja«.«

Nadalje, Tanja Milošević, Predsjednica Odbora direktora Osiguravajućeg društva »Swiss Osiguranje« A.D. Podgorica, čvrsto vjeruje u preuzimanje: »Od velikog značaja za nas je da će promjena vlasništva »Swiss Osiguranja« samo donijeti dodatnu snagu i kvalitet. Kroz preuzimanje od strane renomirane grupacije kao što je »GRAWE«, možemo biti sigurni da će naši klijenti biti dobro zbrinuti u budućnosti.«